Які є засоби, щоб перевірити електронний підпис?
|
|
Rennix | Дата: Четвер, 24.07.2025, 14:26 | Повідомлення # 1 |
Заглянувший
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Як перевірити, чи підпис надійний, дійсний, і чи відповідає він стандартам КЕП? Особливо якщо партнер знаходиться в іншому місті або навіть за кордоном. Хотілося б мати чітке розуміння, які є інструменти для перевірки, наскільки вони безпечні й чи не потрібне спеціальне технічне обладнання або завантаження складних програм.
|
|
| |
beketovalim | Дата: Четвер, 24.07.2025, 14:27 | Повідомлення # 2 |
Заглянувший
| У мене був досвід, коли я отримав договір на підпис з боку контрагента, і вирішив усе ж перевірити підпис перед тим, як відповісти. Я скористався одним із онлайн-сервісів, де потрібно просто завантажити файл. Все виявилось досить просто, і я переконався, що ключ дійсний, сертифікат ще не закінчився, і підписант реальна уповноважена особа. Тепер я кожен підпис перевіряю так спокійніше. Для цього не потрібно бути ІТ-фахівцем, все зрозуміло навіть для людини без технічної освіти.
|
|
| |
dorenyurist | Дата: Четвер, 24.07.2025, 14:29 | Повідомлення # 3 |
Заглянувший
| Я займаюсь зовнішньоекономічною діяльністю, і документи часто приходять із підписами, які оформлені за стандартами КЕП. Одного разу ми мали проблему? у контрагента був відкликаний сертифікат, і ми дізналися про це вже після підписання. З того часу завжди перевіряю підписи через перевірені онлайн-інструменти. Вони зчитують інформацію з підпису, показують, ким і коли він був зроблений, а також чи не відкликаний ключ.
|
|
| |
akhamsa | Дата: Четвер, 24.07.2025, 14:33 | Повідомлення # 4 |
Почесний користувач
| Цитата Rennix (  ) Як перевірити, чи підпис надійний, дійсний, і чи відповідає він стандартам КЕП? Особливо якщо партнер знаходиться в іншому місті або навіть за кордоном. Хотілося б мати чітке розуміння, які є інструменти для перевірки, наскільки вони безпечні й чи не потрібне спеціальне технічне обладнання або завантаження складних програм.
Я неодноразово стикався з потребою перевірки електронного підпису, особливо коли мав справу з тендерами або договором на великі суми. Спочатку здавалось, що це щось складне, але насправді все досить просто. Наприклад, на сторінці блогу depositsign.com/articles/yak-pereviryty-elektronnyj-pidpys/ описано, як перевірити електронний підпис, у тому числі удосконалений УЕП або кваліфікований КЕП. Серед способів онлайн-сервіси, які надають довірчі електронні провайдери, або десктопне ПЗ, як-от ІІТ «Користувач ЦСК-1». Я користувався і тим, і тим, в обох випадках все працює. Зручно, що можна бачити всю технічну інформацію, включаючи термін дії сертифіката, уповноважену особу та навіть організацію, яка видала ключ. Якщо сертифікат відкликано або прострочений, сервіс про це попереджає.
|
|
| |