Онлайн чи офлайн навчання для менеджерів: що справді працює
|
|
serhiikovalski | Дата: П`ятниця, 29.08.2025, 17:39 | Повідомлення # 1 |
Заглянувший
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Я от задумався, чи дійсно офлайн навчання настільки ефективніше за онлайн, як дехто каже. Бо працювати і ще їздити на курси не завжди виходить. Онлайн здається зручним — підключився, послухав, навіть записи переглянути можна. Але водночас втрачається цей живий контакт, коли після лекції можна підійти до викладача чи обмінятись думками з колегами. Наче дрібниця, але іноді саме ці неформальні розмови дають найбільше користі.
|
|
|
|
yuriy_hrynevsky | Дата: П`ятниця, 29.08.2025, 17:45 | Повідомлення # 2 |
Заглянувший
| Маю досвід і того, і того. Онлайн — реально економить час, особливо якщо ти постійно у відрядженнях. Та от ефект присутності інший: у класі зовсім інша концентрація, бо важче “випасти” у телефон чи пошту. Мені, наприклад, однакова лекція онлайн запам’яталась набагато гірше, ніж коли сидів поруч з групою й обговорювали кейси в реальному часі. Але визнаю, що без онлайну зараз теж ніяк, світ змінився.
|
|
|
|
viktorkoroviak | Дата: П`ятниця, 29.08.2025, 17:47 | Повідомлення # 3 |
Заглянувший
| Я для себе знайшов золоту середину — гібридний формат. Частину модулів можна проходити дистанційно, а найцікавіші та найпрактичніші заняття краще відвідувати наживо. До речі, я дивився розклад у https://bs.krok.edu.ua/ — у них якраз є програми з можливістю поєднувати онлайн і офлайн. Це, мабуть, найзручніше, бо не доводиться відмовлятися від роботи чи сім’ї, але при цьому відчуваєш себе частиною групи. І ще великий плюс — живі дискусії, які онлайн не завжди “пробивають” так само.
Повідомлення відредагував viktorkoroviak - П`ятниця, 29.08.2025, 17:47 |
|
|
|
yuriy_hrynevsky | Дата: П`ятниця, 29.08.2025, 17:55 | Повідомлення # 4 |
Заглянувший
| Погоджуюсь. Я от після ковідних онлайн-курсів ще більше зрозумів цінність живого спілкування, але одночасно навчився цінувати гнучкість. Тому, мабуть, майбутнє саме за міксом: щось онлайн, щось офлайн, а людина сама обирає баланс. Це виглядає реально здоровим підходом.
|
|
|
|