Медвин мій єдиний
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Яке лікування глаукоми є найефективнішим сьогодні?
kirilzhilenko80Дата: Субота, 21.03.2026, 11:14 | Повідомлення # 1
Заслужений активіст
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Підкажіть, хто має досвід лікування глаукоми як це взагалі контролюється? Бо читав, що це хронічна проблема і її не можна повністю вилікувати, тільки стримувати. Наскільки критично регулярно перевірятись і чи реально зберегти нормальний зір при такому діагнозі?

a_sovДата: Субота, 21.03.2026, 11:15 | Повідомлення # 2
Заслужений активіст
У мене діагностували на ранній стадії, і лікар одразу сказав, що головне контроль. Я регулярно використовую краплі і проходжу перевірки. Поки що ситуація стабільна, але розслаблятись не можна.

HzBoyДата: Субота, 21.03.2026, 11:15 | Повідомлення # 3
Заслужений активіст
У родині є така проблема, тому знаю не з чуток. Якщо дотримуватись рекомендацій і не пропускати огляди, можна довго тримати стан під контролем. Але якщо ігнорувати тоді вже можуть бути серйозні наслідки. Тут дисципліна вирішує дуже багато.

menigorekДата: Субота, 21.03.2026, 11:16 | Повідомлення # 4
Почесний користувач
Цитата HzBoy ()
У родині є така проблема, тому знаю не з чуток. Якщо дотримуватись рекомендацій і не пропускати огляди, можна довго тримати стан під контролем. Але якщо ігнорувати тоді вже можуть бути серйозні наслідки. Тут дисципліна вирішує дуже багато.

Пару років тому я випадково на рутинному огляді дізнався, що у мене підозра на глаукому тиск в оці був вищий, ніж має бути. Якщо чесно, я тоді мало що розумів, про глаукома лікування і шарив про глаукому хіба що, що це погано. У Ukrainian Vision Center мені зробили повну діагностику тонометрію, огляд нерву зору, поле зору і все в купі.
Лікар показав графіки, пояснив, що саме відбувається, які ризики, скільки часу треба капати краплі, і що це не швидко вилікувати, а контролювати. Дали чіткий план лікування, дали пам’ятку, як міряти тиск удома і коли приходити на повторні огляди. Я був такий: ого, ніяких страшних історій, а вони пояснили, що при правильному контролі і регулярних перевірках можна досить довго жити без погіршення. Загалом, якщо коротко реально діагностують глибоко і не йдуть по стандарту, а роблять під тебе схему лікування. 

bohoxiyinogo85Дата: Понеділок, 23.03.2026, 15:35 | Повідомлення # 5
Заглянувший
+

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2026
Конструктор сайтів - uCoz