Медвин мій єдиний
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Як часто потрібно міняти фільтри фарбувальної камери?
xtrance1991Дата: Понеділок, 14.09.2026, 13:51 | Повідомлення # 1
Користувач
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Підкажіть, як у вас на практиці визначається момент, коли вже пора міняти фільтри у фарбувальній камері? Камера працює не щодня, але коли є замовлення, буває по кілька годин безперервного фарбування. Не дуже хочеться міняти матеріал просто за календарем, якщо він ще нормально працює, але й затягувати до моменту, коли вентиляція почне втрачати продуктивність, теж ризиковано. Чи є якісь конкретні ознаки забруднення, на які варто звертати увагу?

vasya195Дата: Понеділок, 14.09.2026, 13:52 | Повідомлення # 2
Користувач
Я б не прив’язувався до одного терміну для всіх випадків. У нас спочатку дивляться на інтенсивність роботи, скільки фарби проходить через камеру і наскільки швидко забруднюється сам матеріал. Ще добре видно по опору повітряному потоку: коли вентиляції стає важче працювати, а фільтр помітно насичується, це вже сигнал не відкладати заміну. Для різних шарів очищення інтервал взагалі може відрізнятися, тому міняти все комплектом через однакову кількість днів не завжди є сенс.

xtrance1991Дата: Понеділок, 14.09.2026, 14:51 | Повідомлення # 3
Користувач
Тобто фактично треба орієнтуватися не на умовні раз на місяць чи раз на квартал, а на реальний стан фільтра і режим експлуатації камери? У мене найбільше забруднюється нижня частина, особливо коли фарбуємо деталі з великою кількістю матеріалу. При цьому стельовий елемент виглядає набагато чистішим. Хотілося б зрозуміти, чи нормально міняти окремі елементи в різний час, а не чекати, поки всі одночасно втратять свої властивості.

vasya195Дата: Понеділок, 14.09.2026, 14:55 | Повідомлення # 4
Користувач
Цитата xtrance1991 ()
Тобто фактично треба орієнтуватися не на умовні раз на місяць чи раз на квартал, а на реальний стан фільтра і режим експлуатації камери? У мене найбільше забруднюється нижня частина, особливо коли фарбуємо деталі з великою кількістю матеріалу. При цьому стельовий елемент виглядає набагато чистішим. Хотілося б зрозуміти, чи нормально міняти окремі елементи в різний час, а не чекати, поки всі одночасно втратять свої властивості.
Так, окремо міняти цілком логічно, адже різні елементи приймають на себе різне навантаження. Я б ще вів простий облік годин роботи камери та періодично оглядав матеріал, а не чекав появи проблем із якістю фарбування. До речі, коли нам знадобилися нові фільтри фарбувальних камер https://ultrafilter.com.ua/catalog/filtry-dlya-pokrasochnykh-kame/ ми дивилися не тільки на розмір, а й на призначення, конструкцію та необхідну ступінь очищення. 

У результаті звернулися в компанію Ультрафільтр, у них можна підібрати різні фільтри для промислового обладнання та окремі фільтрувальні елементи. Мені сподобалося, що перед покупкою можна уточнити параметри, а не просто замовляти перший матеріал, який підходить за габаритами. Для фарбувальної камери це важливо, бо умови роботи й навантаження можуть сильно відрізнятися навіть у двох схожих майстернях.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2026
Конструктор сайтів - uCoz