|
Чому гудить кондиціонер?
|
|
| maxmer3 | Дата: П`ятниця, 28.03.2025, 09:35 | Повідомлення # 1 |
 Користувач
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Привіт, форумчани! Столкнувся з проблемою: мій кондиціонер почав голосно гудіти під час роботи. Раніше працював майже безшумно, але останнім часом звук став гучнішим, особливо під час увімкнення або коли змінюється швидкість вентилятора.
Модель у мене Cooper&Hunter, встановлений три роки тому, регулярно чистив фільтри, але шум все одно з’явився. Чи може це бути через знос деталей? Або, можливо, проблема в чомусь іншому?
Як зрозуміти, чи це серйозна поломка, чи можна якось виправити самому? Буду вдячний за будь-які поради!
|
| |
|
|
| dimalex00 | Дата: П`ятниця, 28.03.2025, 17:26 | Повідомлення # 2 |
 Заглянувший
| Такі звуки можуть з’являтися з різних причин. Оскільки твій кондиціонер вже не новий, є кілька можливих варіантів:Забруднені внутрішні деталі. Ти кажеш, що чистиш фільтри, але якщо довго не чистити сам радіатор або вентилятор, на них може накопичитися пил, що призводить до шуму. Варто зняти кришку внутрішнього блоку і подивитися. Проблеми з вентилятором. Часто у старих кондиціонерів з’являється люфт на лопатях вентилятора або на осі двигуна. Якщо вентилятор розбалансований або змістився, він може почати деренчати або гудіти. Ослаблені кріплення. Перевір, чи добре закріплений зовнішній блок – іноді після кількох років роботи кріплення слабшають, і через вібрацію починається гул. Холодоагент. Якщо рівень фреону низький або є мікротріщини в системі, компресор може працювати голосніше. Це вже серйозна проблема, і краще викликати майстра. Якщо є можливість, спробуй почистити вентилятор і радіатор. Якщо після цього шум не зникне – можливо, проблема глибша.
|
| |
|
|
| oivanova74 | Дата: П`ятниця, 28.03.2025, 19:16 | Повідомлення # 3 |
 Користувач
| У мене було щось схоже з моїм Mitsubishi Electric, і причина виявилася доволі простою – лопать вентилятора зачіпала корпус через накопичення пилу.

Що я зробив:
Вимкнув кондиціонер, зняв передню панель і подивився, чи нічого не заважає вентилятору.
Очистив всі деталі, які міг дістати.
Трохи підтягнув кріплення внутрішнього блоку, бо він трохи змістився.
Після цього шум майже зник.
Ще одна ймовірна причина – зовнішній блок. Ось тут розглядалося таке питання: https://medvin.ucoz.ua/forum/2-4659-1. Якщо він встановлений на стіні без антивібраційних прокладок, з часом він може почати гудіти сильніше. Я вирішив цю проблему, підклавши під нього гумові амортизатори.
Якщо твій кондиціонер став голосно працювати тільки останнім часом, скоріше за все, це або пил, або вібрація. Спробуй почистити і перевірити кріплення, а якщо не допоможе – можливо, доведеться звертатися до спеціаліста.
|
| |
|
|
| blacketmoon | Дата: Субота, 29.03.2025, 10:34 | Повідомлення # 4 |
|
Спостерігач
| привет, кондиционер необходимо обслуживать периодически
|
| |