Медвин мій єдиний
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Який акумулятор реально заводить важку вантажівку взимку?
xtrance1991Дата: Неділя, 28.12.2025, 09:02 | Повідомлення # 1
Спостерігач
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Хлопці потрібна порада від тих хто реально стикався з важкими вантажівками взимку. Маю фуру яка постійно ночує на вулиці. Взимку морози нормальні і вже кілька разів було що стартер ледве крутить. Акумулятори наче не старі але відчуття що для таких умов вони слабкі. Цікавить не реклама а реальний досвід. Який акумулятор реально тягне запуск великого дизеля при мінус двадцять і нижче. На що дивитися при виборі. Ємність пусковий струм чи тип батареї. Не хочеться кожен сезон міняти або гріти машину фенами і проводами.

vasya195Дата: Неділя, 28.12.2025, 09:08 | Повідомлення # 2
Спостерігач
По власному досвіду скажу що для зими на вантажівці вирішує не один параметр. Важливо щоб акумулятор був розрахований саме на великі пускові навантаження. Дизель взимку забирає дуже багато енергії і слабка батарея здається нормальною до перших морозів. Я завжди дивлюсь на реальний пусковий струм а не тільки на цифри ємності. Також має значення свіжість акумулятора і як він обслуговувався. Добра зарядка і нормальна проводка часто дають більше ніж просто нова батарея.

xtrance1991Дата: Неділя, 28.12.2025, 09:09 | Повідомлення # 3
Спостерігач
Зрозуміло що все в комплексі. Але все одно хочеться конкретики. Машина їздить багато але простої теж бувають. Генератор справний проводка перевірена. Стартер після ремонту. А проблема все одно з’являється саме в сильний мінус. Думаю міняти акумулятори але боюся знову взяти щось не те. Чув що для вантажівок краще брати потужніші моделі навіть з запасом. Цікавить чи реально різниця відчувається на практиці і чи варто переплачувати за більш серйозний варіант для зими.

vasya195Дата: Неділя, 28.12.2025, 09:11 | Повідомлення # 4
Спостерігач
Цитата xtrance1991 ()
Зрозуміло що все в комплексі. Але все одно хочеться конкретики. Машина їздить багато але простої теж бувають. Генератор справний проводка перевірена. Стартер після ремонту. А проблема все одно з’являється саме в сильний мінус. Думаю міняти акумулятори але боюся знову взяти щось не те. Чув що для вантажівок краще брати потужніші моделі навіть з запасом. Цікавить чи реально різниця відчувається на практиці і чи варто переплачувати за більш серйозний варіант для зими.
Різниця на практиці відчувається дуже сильно. Для важкої вантажівки взимку акумулятор має бути з великим запасом по пусковому струму і нормальною ємністю саме під дизель. Коли ставиш правильну батарею мотор крутиться впевнено навіть після нічної стоянки на морозі. Я для себе давно вирішив не експериментувати і брати акумулятор для вантажного автомобіля https://avtozvuk.ua/ua/gruzovye-akkumulyatory/c301 в інтернет магазині Автозвук. Там зручно підібрати варіант саме під вантажівку а не універсальний. Асортимент великий і видно що товар розрахований на серйозні навантаження. Брав там акумулятор з високим пусковим струмом і після цього проблеми з холодним запуском зникли. Для зими це реально виручає і не потрібно бігати з дротами чи шукати допомогу зранку.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2026
Конструктор сайтів - uCoz