|
Проєктний менеджмент — це не тільки про IT
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 20.01.2026, 11:22 | Повідомлення # 1 |
|
Заглянувший
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Часто ловлю себе на думці, що коли чую «проєктний менеджмент», то одразу уявляю айтішників, спринти й таск-трекери. Але в реальному житті я бачу проєкти всюди: в маркетингу, виробництві, освіті, навіть у звичайних внутрішніх процесах компанії. Просто там це ніхто так не називає. І через це багато людей навіть не думають, що їм може бути корисна така спеціалізація.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 20.01.2026, 11:23 | Повідомлення # 2 |
|
Заглянувший
| +. Я працюю взагалі не в IT, але задачі ті самі: строки, ресурси, люди, постійні зміни. Раніше думав, що «проєктний менеджер» — це якась окрема професія, не про мене. А потім зрозумів, що я вже давно цим займаюся, просто без нормальної бази. Все на досвіді, на граблях і нервових вечорах.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Вівторок, 20.01.2026, 11:28 | Повідомлення # 3 |
|
Заглянувший
| Мені колись теж здавалося, що всі ці програми — тільки для айті. Але коли почав копати глибше, побачив, що управління проєктами й процесами універсальне. Воно більше про мислення, ніж про галузь. Якраз тому звернув увагу на магістерську програму з менеджменту проєктів та процесів у КРОК. https://bs.krok.edu.ua/magistr-menedzhmentu-proektiv-ta-procesiv/ Там фокус не на коді чи конкретній сфері, а на тому, як будувати логіку роботи, взаємодію людей і стабільні процеси. Це добре лягає і на бізнес, і на держсектор, і на освіту. Принаймні звучить значно ширше, ніж типовий «PM для IT».
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 20.01.2026, 11:30 | Повідомлення # 4 |
|
Заглянувший
| Згоден. Мабуть, проблема не в тому, що люди не хочуть розвиватись, а в тому, що вони просто не асоціюють себе з цими напрямами. А по факту вже давно живуть у проєктах, просто без назви.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 20.01.2026, 11:36 | Повідомлення # 5 |
|
Заглянувший
| От саме цього часто не вистачає — універсальності. Бо інструменти можна вивчити, а от підхід до управління складніший. Коли його немає, будь-яка сфера перетворюється на хаос.
|
| |
|
|